Actualizati urgent sistemele de operare Windows pentru a va proteja de vulnerabilitatea BlueKeep

Hackerii folosesc o vulnerabilitate de securitate numită BlueKeep pentru a instala software-ul rău intenționat pe dispozitivele care folosesc versiuni mai vechi de Windows sau pe sistemele noi care nu sunt actualizate.

Alertele prin care organizatiile de securitate solicită utilizatorilor sisetmului de operare Windows să își actualizeze imediat software-ul pentru a se proteja împotriva acestei vulnerabilități au fost emise inca din luna mai a acestui an totusi foarte multe computere nu au instalate actualizarile. Chiar si Agenția Națională de Securitate (NSA) a lansat o alerta in acest sens !

Hackerii pot utiliza vulnerabilitatea BlueKeep ca punct de acces la computere și dispozitive care nu au cele mai recente actualizări software.   După ce au obținut acces prin vulnerabilitatea BlueKeep pot face ce doresc inclusiv să instaleze un ransomware care să va cripteze datele sau să va fure informațiile personale sau financiare.

Orice organizație sau afacere care folosește versiuni mai vechi sau neactualizate ale sistemului de operare Windows este în pericol !

Este foarte clar ca vulnerabilitatea este critica deoarece Microsoft a oferit patch-uri gratuite pentru versiunile de software vulnerabile incluzand Windows 7, Windows Server 2008 R2 , Windows Server 2008 (care inca mai beneficiaza de suport) și sisteme în afara suportului, inclusiv Windows 2003 și Window XP.

Ce puteti face ?
Dacă rulați un Windows mai vechi sau mai nou neactualizat instalati urgent actualizarile !

Actualizarile le gasiti la adresele :

Link-uri la descărcări pentru Windows 7, Windows 2008 R2 și Windows 2008
Link-uri la descărcări pentru Windows 2003 și Windows XP