Alerta CERT.RO :Noi campanii de tip #scam vizează clienții Orange și Lidl Romania

Noi campanii de tip #scam vizează clienții Orange și Lidl Romania. Companiile au publicat deja o avertizare, inclusiv pe conturile social media. Verificați mereu canalele oficiale!
📧În cazul Orange, campania se răspândește via e-mail. Mesajul trimis în cadrul acestei campanii are subiectul “Orange Romania iti daruieste 1000 de puncte Thank You !!” si promite 1000 de puncte Thank You si posibilitatea de a achiziționa în termen de 24 de ore, din aplicatia My Orange, un smartphone premium la un pret special. Clienților li se capturează datele de autentificare și ulterior sunt direcționați către site-ul legitim.
🛒Pentru clienții Lidl, atacatorii au pregătit un nou site de phishing. Utilizatorii primesc un link, de regulă pe social media, pe care sunt atrași să îl acceseze cu promisiunea câștigării unui voucher de 100 de euro.
👨‍🏫Verificați de fiecare dată autenticitatea promoțiilor sau a concursurilor care vă cer furnizarea de date personale, date de cont sau date bancare!
👩‍🏫În cazul în care ați furnizat date de logare în cadrul unor astfel de campanii, vă recomandăm să modificați parolele de acces și eventual să activați autentificarea în doi pași. Dacă ați oferit date bancare sau de card, vă recomandăm să notificați imediat banca referitor la acest lucru și să verificați ultimele tranzacții din conturi!

Sursa: https://www.facebook.com/CERT.RO/