Dispozitivele de rețea sunt vizate de atacatori cibernetici

În data de 19 aprilie 2018, NCCIC (Centrul Național de Securitate Cibernetică și Comunicații Integrate – National Cybersecurity and Communications Integration Center) și FBI (Biroul Federal de Investigații) au fost notificate cu privire la activități cibernetice malițioase, precum redirectarea cererilor DNS către infrastructuri proprii, prin crearea tunelurilor GRE pentru obținerea de informații sensibile, precum fișierele de configurare sau lista dispozitivelor din rețea.

Ca urmare a acestor evenimente, dar și a alertelor tehnice realizate pe baza analizelor derulate de Departamentul pentru Securitate Internă (DHS – Department of Homeland Security), FBI  și Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie (NCSC – United Kingdom’s National Cyber Security Centre), CERT-RO a elaborat prezenta alertă de securitate cibernetică.

Rolul acesteia este de a furniza informații privind exploatarea la nivel mondial a dispozitivelor de rețea (ex. router, switch, firewall, dispozitive de detecție a intruziunilor de rețea – NIDS) de către actori cibernetici susținuți la nivel statal.

Țintele sunt în primul rând organizațiile guvernamentale și din sectorul privat, furnizorii de infrastructură critică și furnizorii de servicii internet (ISP – Internet Service Providers) care susțin aceste sectoare.

În conținut veți regăsi detalii privind tacticile, tehnicile și procedurile (TTP) folosite de actorii cibernetici mai sus menționați.

Victimele au fost identificate printr-o serie de acțiuni coordonate între SUA și partenerii internaționali.

Citeste mai mult la cert.ro