CERT RO • Gradul 1Incident Handling28 minute • Cu 28 de minute în urmă👨‍🏫 În luna ianuarie a acestui an, echipa CERT-RO scria despre o serie de campanii care vizau infectarea utilizatorilor cu malware, deghizat în atașamente de tip .7zip, anexate unor e-mail-uri ce păreau a veni din partea unor servicii de curierat.
https://lnkd.in/gwEGWcq

🏤 Atacatorii au reluat recent aceeași metodă, de această dată simulând că mesajele ar veni de la Poşta Română. Practic, un utilizator primește un e-mail în care este anunțat despre faptul că ar urma să primească un colet, iar pentru urmărirea traseului i se oferă spre accesare un link. La accesarea acestuia, utilizatorul descarcă de fapt #malware, așa cum se poate observa din analiza VT: https://lnkd.in/dsuyUkq

❗️Atenție la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor și la atașamentele pe care doriți să le accesați! Evitați graba în activitatea din mediul online, faceți verificări suplimentare, acolo unde aveți suspiciuni și sub nicio formă nu accesați link-ul, în astfel de cazuri, înainte de a-l verifica cu o soluție de securitate.

Sursa : https://www.linkedin.com/