Analiză: 70% dintre IMM-uri au fost ținta unui atac cibernetic.

Aproape 70% dintre IMM-uri spun că au fost atacate cibernetic, iar ransomware-ul este unul dintre cele mai frecvente atacuri online, potrivit unei analize, care mai detaliază 5 lucruri care ar putea ajuta IMM-urile să nu fie următoarea țintă a infractorilor cibernetici.

Potrivit analizei Zyxel, aproape jumătate dintre victimele ransomware-ului nu știu că au fost atacate cibernetic pentru o perioadă semnificativă de timp (24 de ore mai târziu), iar pentru acestea, know-how-ul pentru a preveni aceste amenințări este necesar.

5 practici pentru prevenirea atacurilor malware

  1. Utilizați tehnologia avansată de protecție împotriva amenințărilor, cum ar fi sandboxing-ul, pentru a scana e-mailuri, puncte finale, site-uri web și unități externe;
  2. Verificați periodic conturile pentru a identifica activitățile anormale în avans și pentru a face backup datelor ce țin de afaceri, cu copii pe mai multe dispozitive de stocare, atât online, cât și offline;
  3. Păstrați toate computerele și dispozitivele actualizate complet;
  4. Deschideți numai fișiere și urmați linkuri care provin din surse de încredere;
  5. Separați și restricționați atribuțiile administrative ale angajaților și stabiliți politici stricte de acces, cum ar fi verificarea multi-factor.

 

Sursa: https://www.startupcafe.ro/