Aplicațiile de car sharing, vulnerabile la atacuri cibernetice

Cercetătorii Kaspersky Lab au examinat securitatea a 13 aplicații de car sharing, de la producători din Europa, Rusia și SUA. Aceștia au descoperit că toate aplicațiile conțin o serie de probleme de securitate care le-ar putea permite infractorilor să obțină controlul asupra autovehiculelor folosite în comun, fie în secret, fie folosind identitatea unui alt utilizator.

Aplicațiile sunt create pentru a ne face viața și tranzacțiile mai simple. Acest concept a fost aplicat și în aplicații de sharing, care pot face totul, de la livrări de mâncare, la taxi și car sharing, pentru a beneficia de diverse servicii într-un mod mai avantajos din punct de vedere al costurilor. Dar, dacă aceste aplicații de car sharing sunt foarte utile pentru cei cu venituri mai mici, eliminând costurile suplimentare aduse de deținerea și întreținerea unui autovehicul, la fel de adevărat este că ele pot reprezenta un risc de securitate pentru producători și utilizatori.

Odată obținut accesul prin intermediul aplicației, un infractor poate face aproape orice: să fure vehiculul sau datele sale, să îi provoace daune sau să îl folosească în alte scopuri rău intenționate.

Sursa: https://start-up.ro/