Atacul MOSQUITO permite calculatoarelor sa comunice prin aer cu ajutorul difuzoarelor

 Atacul MOSQUITO :

Calculatoarele izolate sunt considerate a fi cea mai sigură setare în care sistemele rămân izolate de Internet și de rețelele locale, necesitând acces fizic la accesarea datelor prin intermediul unei unități flash USB sau a altor suporturi detașabile.
Intr-un interviu  MOSQUITO a anuntat ca  o noua tehnologie descoperită de o echipă de cercetători de la Universitatea Ben Gurion din Israel, acționează prin inversarea difuzoarelor conectate (difuzoare pasive, căști sau căști) în microfoane, prin exploatarea unei caracteristici specifice de cip audio.

În urmă cu doi ani, aceeași echipă de cercetători a demonstrat cum atacatorii ar putea asculta ascuns conversații private în camera dvs. prin inversarea căștilor (conectate la computerul infectat) într-un microfon, ca un dispozitiv de ascultare a erorilor, folosind programe malware.Acum, cu cele mai recente cercetări [ PDF ], echipa și-a dus munca la nivelul următor și a găsit o modalitate de a converti unele difuzoare / căști / căști care nu au fost proiectate inițial să funcționeze ca microfoane într-un dispozitiv de ascultare – când microfonul standard nu este prezent, dezactivat, înregistrat sau dezactivat.

-Gapped-aer computer hacking

Deoarece unele boxe / căști / căști răspund bine la domeniul ultrasonic (18 kHz până la 24 kHz), cercetătorii au descoperit că astfel de echipamente pot fi inversate pentru a funcționa ca microfoane.

Mai mult, când vine vorba de o comunicare secretă, este evident că două computere nu pot schimba date prin sunete auditive folosind difuzoare și căști. Deci, undele ultrasonice neacurate oferă cel mai bun canal acustic ascuns pentru comunicarea difuzor-difuzor.