Atacurile conduse de Inteligenta Artificiala vor fi aproape imposibil de oprit pentru oameni

Atacurile conduse de Inteligenta Artificiala vor fi aproape imposibil de oprit pentru oameni !

De ce? Campul de batalie si armele s-au schimbat, au ajuns la un alt nivel, Inteligenta Artificiala avanseaza si din simplu soldat ajunge general si preia controlul !

Pe măsură ce armele cybernetice devin mai rafinate, ele vor începe să imite caracteristicile noastre online. Aceasta va duce la o bătălie a mașinilor.

Începând cu 2018, ne putem aștepta să vedem inteligență artificială cu adevărat autonomă, care își dă loviturile încet, furios și practic fără urme. Și anul 2018 va fi anul atacului mașină-mașină.

Cu toate acestea, AI-urile autonome încep deja să fie implementate pe un alt tip de câmp de luptă: rețelele digitale. Astăzi, atacatorii cibernetici folosesc tehnologii AI care îi ajută nu numai să se infiltreze într-o infrastructură IT, ci să rămână în rețea timp de luni, poate chiar ani, fără a fi observat.

În 2018, ne putem aștepta ca aceste prezențe algoritmice să utilizeze inteligența lor pentru a învăța despre mediile lor și pentru a se amesteca cu agitația zilnică a activității de rețea. Conducătorii acestor atacuri automate pot avea o țintă definită – planurile de proiectare a unui nou tip de motor cu reacție, spun – sau persistă oportunist, unde se folosește șansa de a face bani sau de a face rău. Pe măsură ce își susțin prezența, ele devin mai puternice în cunoașterea lor internă a rețelei și a utilizatorilor acesteia și își construiesc controlul asupra datelor și a sistemelor întregi.

Ca virusul HIV , care este atât de periculos pentru că folosește propriile mijloace de apărare ale organismului pentru a se replica, aceste noi inteligențe ale mașinilor vor viza chiar apărarea împotriva ei. Ele vor învăța cum funcționează firewall-ul, modelele de analiză folosite pentru a detecta atacurile și momentele din timpul zilei în care echipa de securitate se află în birou. Se vor adapta apoi pentru a le evita și a le slăbi. În tot acest timp, își vor folosi puterea pentru a se răspândi, creând sesiuni pentru compromiterea și contaminarea dispozitivelor cu o eficiență brutală.

AI ne va ataca, de asemenea, prin impersonarea oamenilor. Avem deja asistenți AI care ne programează, trimiteți un e-mail în numele nostru și întrebați-ne ce vrem să comandăm pentru masa de prânz. Dar ce se întâmplă dacă asistentul AI este preluat de un atacator rău intenționat? Sau, într-adevăr, ce se întâmplă când AI rau intentionat este suficient de rafinat pentru a se transpune în mod convingător intr-o persoană adevărată în care aveți încredere?

O prezență atentă, pe termen lung a AI în rețeaua dvs. va avea timp suficient pentru a afla ce stil de scriere este și cum diferă aceasta în funcție de cine trimiteți prin e-mail, de baza dvs. de contact și de distincțiile din relațiile profesionale și personale bazate pe limba pe care o utilizați și teme cheie în conversațiile dvs.

Concluzia :
Campul de bataie si armele s-au schimbat, au ajuns la un alt nivel, AI avanseaza si din simplu soldat ajunge general si preia controlul ! 

Sursa : http://www.wired.co.uk/article/ai-cyberattack-mike-lynch