Atacurile de phishing pe portofelele Bitcoin se intensifică pe măsură ce prețul este mai mare și mai mare

Atacurile de phishing pe portofelele Bitcoin se intensifică pe măsură ce prețul este mai mare și mai mare

Era normal ca hackerii să-și îndrepte privirea către ecosistemul Bitcoin după ce prețul acestuia a crescut de la 11.000 de dolari pe zi la aproape 17.500 de dolari pe parcursul săptămânii.

Infractorii incearca tot felul de  operațiuni de phishing în aplicații în speranța de a prelua conturile, de a fura fonduri și de a vinde monedele furate, în timp ce prețul rupe noi bariere în fiecare zi.

Mai mult, firma Fortinet de securitate informatică a identificat, de asemenea, o campanie de spam care viza utilizatorii cu momeală legată de criptare, în speranța că vor descărca și vor rula fișiere pe PC-urile lor. Judecand dupa folosirea unui bot de tip Bitcoin ca principala momeala a e-mail-urilor, este evident ca oricine se afla in spatele acestei campanii isi vizeaza pe proprietarii Bitcoin in mod intentionat, sperandu-se sa fure fisierele de portofel si sa-si descarce conturile.

Sursa: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/phishing-attacks-on-bitcoin-wallets-intensify-as-price-goes-higher-and-higher/