Autoritatea pentru Protectia Datelor din Franta a amendat o companie cu 400.000 euro pentru nerespectarea securitatii datelor cu caracter personal si stocarea datelor personale pentru o perioada nelimitata.

Societatea SERGIC care activeaza in domeniile de dezvoltarea imobiliară, cumpărare, vânzare, închiriere și administrare de proprietăți a fost amendata cu 400.000 de euro pentru incalcarea cerintelor GDPR.

Pe site-ul firmei www.sergic.com utilizatorii pot incarca in contul lor diverse documente care contin date cu caracter personal. Documentele sunt necesare pentru constituirea dosarului lor. În august 2018, Autoritatea pentru Protectia Datelor din Franta a primit o plângere din partea unui utilizator al site-ului care a sustinut că poate accesa din spațiul sau personal din cadrul site-ului documentele salvate de alți utilizatori prin modificarea adresei URL afișate în browser.
Autoritatea pentru Protectia Datelor a investigat reclamatia, a constatat ca este intemeiata, a amendat firma cu 400.000 euro si a obligat-o sa aplice masuri corespunzatoare de protectie.

Sursa : https://www.cnil.fr