Bulgaria: Hackerii au obținut datele a milioane de oameni, după ce au spart bazele de date ale unor agenții guvernamentale

Hackerii au obținut date despre milioane de cetățeni bulgari și au trimis link-uri doveditoare către mass-media, după ce au avut acces la bazele de date ale ”ANAF-ului” bulgar, scrie ZDNet. Reuters scrie că datele au fost trimise de pe o adresă de e-mail rusească Yandex și că atacul ar putea avea legătură cu anunțul Bulgariei care va cumpăra opt avioane de luptă americane, cu un contract de 1,2 miliarde dolari.

Hackerii spun că ar avea date fiscale despre 5 milioane de bulgari, după ce ar fi avut acces la bazele de date ale ”ANAF-ului” bulgar. Atacatorii susțin că au obținut 110 baze de date cu un total de 21 GB.

Au apărut în media bulgară și informații cum că ar fi fost sparte bazele de date de la sănătate și de la agențiile de forță de muncă.

Bazele de date conțin numele persoanelor, CNP-uri și date fiscale, dar cele mai vechi informații sunt din 2007. Publicațiile care au primit informații de la hackeri spun că acestea au venit de pe o adresă de e-mail rusească, Yandex.

Sursa : https://hotnews.ro/