Campanie de spam cu amenintari cu bomba …

O campania masivă de spam a trimis amenintari cu bomba la sute de mii de utilizatori din SUA și Canada și a provocat evacuarea clădirilor în mai multe orașe.  Expertii cred ca aceasta campanie a fost facuta de același grup de spammeri responsabili de ultimul val de escrocherii de tip sextortion  .

“IP-urile multiple implicate în trimiterea acestor amenințări cu bombă sunt aceleasi care au trimis diferite tipuri de e-mail de sextortion pe care le-am văzut în campania precedentă”, a declarat Jaeson Schultz de la Cisco Talos.

Potrivit lui AppRiver , e-mailurile cu amenințări cu bombele și campaniile de sextorizare mai vechi au venit din spațiul IP 194.58.XX.

Amenințările cu bombă trimise joi au încercat să sperie utilizatorii amenințând să detoneze o bombă la locul lor de muncă dacă victima nu va plăti Bitcoin în valoare de 20.000 de dolari în câteva ore.

Excrocii din spatele acestei campanii au încetat să mai trimită amenințări cu bombă vineri, cel mai probabil realizând că această campanie nu va da rezultate, mai ales după ce FBI-ul, poliția și mass-media au spus tuturor să ignore amenințările și să nu plătească cererea de răscumpărare.

Sursa : https://www.zdnet.com