Campanie de conștientizare împotriva fraudelor de pe internet, derulată de #DNSC împreună cu Poliția Română și Asociația Română a Băncilor

💳 În această perioadă a promoțiilor avem tendința să acționăm online ca într-o cursă pentru produse sau servicii la preț redus. Dar nu uitați totodată că atunci când urmează să efectuați o plată online trebuie să fiți atenți la elementele de securitate ale site-ului unde urmează să introduceți datele de card.

https://www.youtube.com/watch?v=Q9NbAlG-lpU

🎁 Nu dați curs mesajelor ‘promoționale’ sau celor care vă promit un câștig sigur, dacă furnizați anumite date! Atacatorii lucrează intens în această perioadă pentru a ne întinde astfel de capcane online, ascunzându-se în spatele identității vizuale ale unor branduri cu reputație.

🛒 Cumpărați doar în magazine online recunoscute, verificați cu atenție recenziile produsului și nu furnizați date de card decât pe site-uri cu un certificat de securitate valid (HTTS)!

❎ Evitați să oferiți astfel de date la cerere, prin mesaje nesocilitate, precum și accesarea unor link-uri sau atașamente din astfel de mesaje suspecte!

👩‍🏫 #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare împotriva fraudelor de pe internet, derulată de #DNSC împreună cu Poliția Română și Asociația Română a Băncilor. Intrați pe https://sigurantaonline.ro pentru a vă testa abilitatea de a detecta tentativele de înșelăciune de pe net și pentru a vă actualiza igiena de securitate în cazul acestor metode de atac.