Campanie de phishing ce vizează clienții Netflix

📨 Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți ‘actualizezi informațiile de client’? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare.

👩‍🏫 Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută.

 Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale

 Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate

 Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.

💪 Nu uita că te poți antrena să identifici la timp identifica tenativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro. Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată.

 

Sursa : DNSC pe o retea de socializare  https://web.facebook.com/