Cercetare Cisco: Securitatea dictează strategia IT a companiilor locale și în următorii trei ani

Strategia IT abordată de companii în următorii trei ani va fi determinată de nevoile de securitate cibernetică și de managementul riscurilor, dar și de cerințele impuse de traficul de date aflat în creștere, respectiv de nevoia de automatizare, arată rezultatele studiului ”Connect Romania 2017” la care au răspuns aproximativ 200 de specialiști IT, participanți la evenimentul Connect România.

Diversitatea atacurilor din ultima perioadă, răspândirea rapidă a acestora, precum și magnitudinea lor, la care se adaugă faptul că tot mai multe companii folosesc mediul online pentru derularea de operațiuni de business reprezintă motiv de îngrijorare maximă pentru 22% dintre respondenții la studiu, în timp ce 63% se declară relativ preocupați.

Organizațiile sunt cu atât mai vulnerabile cu cât au infrastructuri IT complexe, greu de gestionat, în care securitatea este asigurată fragmentar folosind soluții de la mai mulți producători. Astfel, aproximativ 30% dintre specialișii chestionați declară că folosesc produse de securitate IT (hardware și software) de la cel puțin 5 producători diferiți.

Sursa: http://www.agora.ro/stire/cercetare-cisco-securitatea-dicteaza-strategia-it-a-companiilor-locale-i-urmatorii-trei-ani