CERT.ro avertizeaza ca a fost reluată campania de #scam ce folosește imaginea companiei de hosting ROMARG.

Atacatorii trimit mesaje false în numele companiei, informând asupra posibila suspendare a contului victimei. Scopul atacului este determinarea victimei de a oferi date bancare.

Campanie de phishing împotriva clienților ROMARG

Recent, clienții companiei de hosting ROMARG au devenit ținta unui atac de tip phishing, prin care utilizatorii serviciilor oferite primesc mesaje privind posibila suspendare a contului.

Așa cum reiese din alerta publicată de companie, unii dintre clienți ar fi primit e-mail-uri cu subiectul ‘Suspensie serviciu‘, într-o limbă română imprecisă, cu greșeli gramaticale sau de exprimare (‘pentru a vă informa că contul dvs a fost suspendat’).

Așa cum se poate observa dintr-un mesaj primit de clienții ROMARG, e-mail-ul vine de fapt de la o adresă care nu are legătură cu serviciul de hosting (mail1@valeggini.it).

mostra-phishing-romarg
Foto: ROMARG

(sursa: LexdataRomania)

Atacatorii apelează la un element de presiune, urgența (suspendarea contului pentru neplata serviciului), indus pentru stimularea unei decizii rapide a utilizatorilor. Clienții care doresc reînnoirea serviciului sunt direcționați să acceseze un link din acest e-mail, care conține un ‘formular de reînnoire‘.

Citeste mai mult pe … https://cert.ro/citeste/alerta-phishing-hosting-romarg