Cisco Umbrella – o solutie rapida de protectie impotriva atacurilor cu malware, command & control și phishing

Cisco Umbrella ofera o modalitate simpla de a vă proteja toți utilizatorii în câteva minute. Nu e nevoie să instalați niciun echipament hardware sau software care necesită actualizare. Pe scurt, Umbrella este un server recursiv de DNS (Domain Name System). DNS este protocolul care stă la baza funcționării internetului și care mapează numele de domenii în adrese IP. Ori de câte ori un dispozitiv se conectează la internet, trebuie să interogheze un server de DNS și să întrebe care e adresa IP a domeniului, pentru a-l putea accesa.

Umbrella este prima linie de apărare împotriva atacurilor cu malware, command & control și phishing și vă protejează indiferent de locație.

Umbrella știe ce site-uri sunt sigure, permițând accesul la ele și ce site-uri sunt malițioase, blocându-le. Astfel, orice atac este oprit încă de la început.

Umbrella are o bază de date de peste 7 milioane de domenii malițioase, pe care o actualizează în mod constant, zilnic, folosind modele avansate de machine learning și analytics, cu un timp de răspuns de doar câteva milisecunde.

Soluția este foarte simplă și disponibilă chiar și utilizatorilor casnici, pentru că Cisco Umbrella are și o variantă gratuită pentru acasă.

Sursa si mai multe detalii : https://gblogs.cisco.com/