Comentariile pe YouTube devin un nou instrument pentru escroci

Experţii Kaspersky au descoperit o noua metoda prin care escrocii cripto încearcă să ajungă la cei interesaţi de criptomonede ieftine, lăsând comentarii la videoclipuri populare – dar, desigur, în final victimele nu primesc monedele pe care le doresc.

Atacatorii aleg videoclipuri în tendinţe pe YouTube şi lasă comentarii care promovează o “breşă” falsă pe piaţa cripto. Pentru a-şi face mesajul mai vizibil, ei falsifică statisticile în comentarii şi plasează răspunsuri generate de boţi pentru a amplifica comentariul iniţial.

Comentariul încurajează spectatorii să viziteze propriul canal YouTube al autorului şi să vizioneze un videoclip care oferă instrucţiuni despre cum să beneficieze de o presupusă eroare a cursului de schimb. Este posibil ca utilizatorii să nu observe că acest videoclip este singurul publicat pe canal.

De îndată ce victima ajunge pe pagina web menţionată în descrierea videoclipului, îi este oferit accesul către o facilitate pentru a schimba bitcoin – dar dacă foloseşte această metodă de schimb, nu va mai vedea banii respectivi niciodată, pentru că serviciul este fals.

Citeste tot articolul: https://www.bursa.ro/