Cum și de ce uită oamenii parolele ?

De ce oamenii uită frecvent parole în conturile și site-urile lor? Depinde mult de importanța parolei și de cât de des se utilizează, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Rutgers-New Brunswick .

“Site-urile se concentrează pe a spune utilizatorilor dacă parolele lor sunt slabe sau puternice, dar nu fac nimic pentru a ajuta oamenii să-și amintească parolele”, a declarat Janne Lindqvist, co-autor de studiu și profesor asistent în cadrul Departamentului de Inginerie Electrică și Calculatoare din cadrul Școlii de Inginerie.

“Modelul nostru ar putea fi folosit pentru a prezice memorabilitatea parolelor, a măsura dacă oamenii le aduc aminte și a solicita designerilor de sistem de parole să ofere stimulente pentru ca oamenii să se logheze în mod regulat”, a spus Lindqvist. “Logarea mai des ajută oamenii să-și amintească parolele.”

Este binecunoscut faptul că parolele bazate pe text sunt greu de memorat și că oamenii preferă parolele simple, nesigure. Studiul a constatat dovezi că memoria umană se adaptează în mod natural pe baza unei estimări a frecvenței unei parole. Parolele importante, frecvent utilizate, sunt mai puțin probabil să fie uitate, iar designerii de sistem trebuie să ia în considerare mediul în care sunt utilizate parolele și cum funcționează memoria în timp.

“Mulți oameni se luptă cu parolele pentru că aveți nevoie de mulți în zilele noastre”, a spus Lindqvist. Oamenii sunt frustrați. Constatările noastre majore includ că uitarea parolei se aliniază bine cu una dintre teoriile psihologice ale memoriei și prezicând uitarea parolelor.

Sursa: https://www.securitymagazine.com