Aproape zilnic apar știri despre scurgerile de date din industria medicală. Există atât de multe încălcări ale datelor astfel incat oamenii aproape că s-au obișnuit cu astfel de stiri.

  De la sfarsitul anului 2009, informatiile medicale ale mai mult de 155 de milioane de americani au fost expuse fara permisiunea lor, prin intermediul a circa 1500 de incalcari.   Dar această chestiune nu ar trebui să fie tratată cu ușurință.   Dacă vă întrebați de ce infractorii cibernetici își utilizează resursele pentru a viza organizațiile de asistență medicală, iată câteva răspunsuri:  
1. Înregistrările medicale conțin cele mai valoroase informații disponibile, inclusiv numerele de securitate socială, adresele de domiciliu și istoricul sănătății pacientului .
2. Adevărul este că organizațiile din acest domeniu nu sunt foarte bine pregătite pentru a vă proteja informațiile personale de atacurile cibernetice.  

Ce puteti face ?
Pentru protectia datelor dvs. trebuie sa faceti presiuni asupra administrației locale astfel încât să asigure un grad adecvat de protectie.