Facebook a stocat parolele a sute de milioane de utilizatori în text simplu în interiorul sistemelor sale interne, a dezvăluit gigantul social media.

“Cu ocazia unei revizii de securitate de rutină din ianuarie, am constatat că unele parole de utilizator au fost stocate într-un format lizibil în cadrul sistemelor de stocare internă a datelor noastre, ceea ce ne-a atras atenția deoarece sistemele noastre de conectare sunt concepute pentru a masca parolele folosind tehnici care le fac necitite “, a declarat vicepreședintele Facebook al departamentului de inginerie, securitate și confidențialitate Pedro Canahuati într-un post de blog .

Canahuati a spus ca Facebook va notifica utilizatorii ale caror parole au fost stocate in acest fel. Facebook a declarat că parolele nu au fost niciodată dezvaluite în afara companiei și că nu a găsit “nici o dovadă până în prezent” că cineva din interior a abuzat sau accesat parolele în mod necorespunzător.

Facebook a declarat că va trebui să notifice sute de milioane de utilizatori Facebook Lite, zeci de milioane de alți utilizatori Facebook și zeci de mii de utilizatori ai Instagram.
Facebook Lite este o versiune a Facebook folosită în mod predominant de către oamenii din regiunile cu conectivitate mai redusă.

Sursa: https://www.zdnet.com/