Facebook a anuntat marti ca va folosi tehnologia de recunoaștere a feței pentru a notifica persoanele cand apar in fotografii postate de alte persoane

Facebook a anuntat marti ca va folosi tehnologia de recunoaștere a feței pentru a face reteaua mai atrăgătoare pentru membrii sai  si ca va începe să notifice oamenii atunci când apar în imaginile postate de alte persoane.

Facebook oferă deja o formă de notificare  pentru persoanele care au fost etichetate în fotografiile altor persoane. Acest lucru se întâmplă deoarece folosește recunoașterea faciale pentru a sugera că persoanele care postează fotografii etichetează prietenii în imagini ca o modalitate de a menține persoanele conectate implicate în acest site.

Extinderea acestui procedeu printr-o caracteristică numită Photo Review, declanșează o notificare către oricine care face parte dintr-o postare care conține o imagine a persoanei, indiferent de etichetare.

“Odată ce o persoană dezactivează recunoașterea feței, ștergem șablonul complet”, a spus purtătorul de cuvânt al Facebook. “Șablonul este referința pe care o utilizăm pentru a vă recunoaște în fotografii. Fără șablon, nu vă putem recunoaște în fotografii”.

Reporterii au întrebat dacă Facebook a avut in trecut un proces legat de recunoașterea facială sau daca autoritatile au solicitat să facă disponibile date privind recunoașterea feței. Facebook a refuzat să comenteze pe aceste teme.

Sursa: http://www.theregister.co.uk/2017/12/19/facebook_facial_recognition_system/