Facebook, scădere DRAMATICĂ la bursă.

Zuckerberg, nevoit să dea explicaţii pentru folosirea datelor cu caracter personal fără acord.

Acţiunile Facebook au scăzut luni la Bursa de Valori din New York cu 5,2%, la 175,41 de dolari pe acţiune, Mark Zuckerberg fiind chemat de politicieni să dea răspunsuri privind firma de marketing politic care a folosit informaţii a milioane de utilizatori fără acordul lor, arată Bloomberg.

Potrivit analiştilor, averea lui Zuckerberg a scăzut cu 3,8 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare scădere a deţinerilor sale în ultimele două luni.

Politicienii americani şi europeni îl cheamă pe directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, să se prezinte în faţa parlamentarilor pentru a explica modul în care Cambridge Analytica – firma de publicitate care l-a ajutat pe Donald Trump să câştige preşedinţia din Statele Unite – a reuşit să culeagă datele cu caracter personal a milioane de cetăţeni americani fără consimţământul acestora.

„Facebook a depus deja mărturie despre modul în care platforma a fost folosită de propagandiştii ruşi înaintea alegerilor din 2016, dar compania nu l-a pus niciodată pe Zuckerberg în centrul atenţiei cu liderii guvernului. Presiunea poate, de asemenea, prefigura o reglementare mai strictă pentru reţeaua de socializare”, relatează Bloomberg.

Sursa: www.mediafax.ro