FBI vă recomandă să păstrați dispozitivele inteligente (IoT) într-o rețea separată

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

FBI vă recomandă să păstrați dispozitivele inteligente (IoT) într-o rețea separată, schimbarea parolelor setate din fabrică (implicit) și limitarea aplicatiei de mobil pentru administrarea unui dispozitiv IoT să obțină acces la prea multe permisiuni in telefonul dvs.

Dispozitivele IoT (Internet of Things) ar trebui sa fie conectate la o rețea WiFi separată, diferită de cea folosita pentru dispozitivele principale, cum ar fi laptopuri, computere desktop sau smartphone-uri.

Prin păstrarea tuturor echipamentelor IoT într-o rețea separată, daca un dispozitiv „inteligent” este compromis acesta nu va oferi unui atacator o cale de atac directă către dispozitivele primare ale utilizatorului – unde sunt stocate majoritatea datelor. Compromiterea unui dispozitiv din reteaua primara ar necesita un efort considerabil din partea atacatorului.

Totusi plasarea dispozitivelor primare și a dispozitivelor IoT în rețele separate nu este un lucru atât de ușor pentru utilizatorii obisnuiti. Cea mai simpla solutie este să folosirea a două routere.
O alta posibilitate este folosirea „micro-segmentarii”, o caracteristică regăsită în firmware-ul celor mai multe routere WiFi, care permite administratorilor de router să creeze rețele virtuale (VLAN). VLAN-urile se vor comporta ca diferite rețele chiar rulează efectiv pe același router.

Sursa : https://www.zdnet.com/