FLORIN PANĂ, CYBERINT:”Ţara noastră este ţinta atacurilor cibernetice derulate de alte state”

Tara noastră se află pe harta ţintelor atacurilor cibernetice derulate de state, care au în vedere accesarea infrastructurilor IT&C ale unor instituţii publice şi exfiltrarea de informaţii de importanţă strategică, a subliniat, vineri, Florin Pană, reprezentant al Centrului Naţional Cyberint (unitatea specializată în asigurarea securităţii cibernetice din cadrul Serviciului Român de Informaţii), în cadrul conferinţei internaţionale “Securitatea Privată – Evoluţie şi Inovare”.

Florin Pană a spus: “Analizele ne-au demostrat că ameninţarea cibernetică la adresa României este aceeaşi cu cea din anii trecuţi.

Ne confruntăm, în continuare, cu atacuri complexe de tipul Advanced Persistent Threat (APT), cu atacuri motivate financiar şi cu o serie de atacuri care sunt motivate ideologic. România este pe harta ţintelor atacurilor cibernetice de tipul Advanced Persistent Threat derulate de alte state, în ideea de a accesa neautorizat infrastructurile IT&C ale unor instituţii publice şi exfiltrarea de informaţii de importanţă strategică”.

Potrivit reprezentantului Cyberint, investigaţiile tehnice realizate de centru au relevat că atacatorii din această categorie au devenit din ce în ce mai bine pregătiţi, utilizează tehnologii de cel mai înalt nivel, iar aplicaţiile malware folosite sunt de cele mai multe ori nedetectabile de nicio soluţie de securitate cibernetică existentă pe piaţă.

Sursa: http://www.bursa.ro