Fostul CEO al Google, despre rețelele sociale: amplifică idioții și nebunii

Eric Schmidt, fostul CEO al Google, consideră că excesele care au loc în social media ar putea da naștere unor reglementări mai serioase a platformelor în următorii ani.

Schmidt, care a părăsit consiliul de administrație al Alphabet în 2019, însă este în continuare unul dintre cei mai mari acționari, nu este de acord cu procesul intentat de către guvernul Statelor Unite ale Americii împotriva Google. Cu toate acestea, el consideră ar putea fi necesară o reglementare mai complexă pentru rețelele sociale, în cazul în care lucrurile nu se schimbă.

”Un context în care rețelele sociale servesc drept amplificatoare pentru idioți și oameni nebuni nu este ceea ce intenționam(…) Dacă industria nu reușește să dea de cap acestei probleme printr-o metodă inteligentă, va apărea legislația care va face asta”, a declarat Eric Schmidt, conform Bloomberg.

Citeste mai multe pe : https://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/262572/fostul-ceo-al-google-despre-retelele-sociale-amplifica-idiotii-si-nebunii.html