Furtul de date personale este un business profitabil pentru hackeri.

„Infractorii cibernetici fură nume de utilizatori și parole pe care apoi le testează pe fiecare site și aplicației la care te-ai putea gândi”, se arată în raportul Shape Security. Cel mai des acest lucru se întâmplă când bazele de date ale companiilor sunt compromise și datele utilizatorilor sunt compromise. Anul trecut s-au înregistrt 51 de astfel de breșe de securitate care au dus la compromiterea a 2,3 miliiarde de conturi. Asta din ceea ce știm.

Oricum, și atunci când aceste breșe sunt făcute cunoscute publicului probabil este prea târziu. De obicei, acestea sunt detectate la 15 luni distanță de la momentul atacului. Timp utilizat de hackeri de a încerca să-ți compromită și alte conturi pentru care poate ai același nume de utilizator și parolă.

Hackerii nu atacă site-urile bine securizate și încearcă să obțină aceste date din locuri unde ai conturi care nu sunt așa de bine apărate. Apoi informațiile de acolo sunt folosite către site-uri importante ca site-uri băncilor, site-urile de comerț etc.

Aceștia pot utiliza datele pentru a realiza cumpărături, iar printre preferatele achiziții se numără electronicele, dar și alte produse valoroase. De exemplu, brânza de 200 de dolari le place hackerilor, brânza cheddar de la Wyke Farms fiind o alegere consistentă.

Sursa:https://playtech.ro