GDPR – de ce orice societate trebuie sa aiba o lista a aplicatiilor aprobate pentru a fi folosite la prelucrarea datelor cu caracter personal ?

Imagine de Tumisu de la Pixabay

Lista aplicatiilor folosite pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Pentru securitatea datelor prelucrate si a infrastructurii dvs. trebuie sa folositi numai soft obtinut legal si sa evitati softul piratat sau provenit din surse necunoscute.

Motivatia este data de faptul ca orice aplicatie pe langa functia de baza poate face si multe alte lucruri nedorite ( de exemplu sa trimita datele la o sursa necunoscuta sau sa permita persoanelor neautorizate acces la sistemele dvs.) fara ca utilizatorul sa cunoasca acest lucru.

Pentru acelasi motiv orice aplicatie din lista aplicatiilor folosite pentru prelucrarea datelor cu caracter personal trebuie sa aiba licenta de utilizare. Aceasta trebuie sa contina clauze prin care furnizorul aplicatiei isi asuma ca aplicatia protejeaza datele prelucrate si nu le trimite altor destinatati sau nu permite accesul persoanelor neautorizate la datele prelucrate.

Mai mult licenta pentru o aplicatie se poate acorda numai daca aplicatia este inregistrata la ORDA si acolo exista o copie martor care la nevoie poate fi analizata impotriva functionarii malitioase.