Google, obligată de justiţia din Marea Britanie şi Franţa să respecte „dreptul de a fi uitat“ al unor persoane.

Efortul Google de a limita aşa-numitul ”drept de a fi uitat” a primit o lovitură din partea unor judecători din Marea Britanie şi Franţa.

Acestia au apreciat că reputaţia unor oameni de afaceri care a fost afectată de ştiri vechi are prioritate faţă de dreptul oamenilor de a fi informaţi, relatează Bloomberg.

Un judecător din Londra a cerut vineri ca Google  să elimine din rezultatele căutărilor sale linkurile către articole mai vechi despre condamnarea penală a unui om de afaceri. Decizia a venit după o decizie de luna trecută a unui tribunal francez, legată de un fost director financiar al unei companii, ale cărui perspective de angajare au fost afectate de informaţiile despre o amendă primită din cauza încălcării legislaţiei care interzice informaţiile confidenţiale în tranzacţii.

Aceste decizii ale justiţiei încep să afecteze capacitatea Google de a se apăra în viitoarele procese legate de cât de departe în timp trebuie să şteargă linkurile şi vin în contextul unui val de critici la adresa abilităţii companiilor americane de tehnologie de a proteja viaţa privată a utilizatorilor. Facebook este implicată într-un scandal legat de transferarea improprie a datelor a zeci de milioane de oameni unei companii de consultanţă politică.

”Înseamnă şi mai multă muncă pentru Google. Vor trebui să dea o atenţie şi mai mare cererilor de eliminare a unor informaţii”, a spus Jon Baines, consultant pentru protecţia datelor la firma londoneză de avocatură Mishcon de Reya.

Citeste mai mult: adev.ro/p75zr1