Hacker rus arestat pentru furt de benzina printr-o metoda ingenioasa

O retea infractionala a furat benzina printr-o inselatorie ingenioasa folosind un program malware.

Autoritățile ruse l-au arestat duminică Denis Zayev în Stavropol  Rusia. Arestarea s-a facut in baza unor acuzații  pentru o infractiune de înșelatorie si furt de la clienții unor statii de benzină, prin modificarea softului astfel incat clientii să plătească mai mult combustibil decât au introdus în rezervor.

Zayev a creat un program malware care a generat sute de milioane de ruble, prin trimiterea unui procent între 3%  și 7 %  din fiecare alimentare la pompa  într-un rezervor separat , potrivit presei rusești Rosbalt.

Benzina furată a fost trimisă automat la un rezervor separat la fața locului care a fost lăsat în mod intenționat gol în timp ce malware-ul a șters orice informație legată de redirecționarea combustibilului. Când rezervorul era plin, angajații vindeau combustibilul fara a-l inregistra,  iar  malware-ul stergea orice informație referitoare la combustibilul suplimentar.

Înșelătoria este considerata una dintre cele mai mari de acest tip și  a implicat zeci de angajați a numeroase stații de benzină care au împărțit prada. Autoritățile au declarat că malware-ul a fost aproape imposibil de detectat de companiile care monitorizează de la distanță și că pompele au afișt date false împreună cu casele de marcat și sistemele backend.

Sursa : https://www.scmagazine.com/russian-authorities-bust-up-gas-stealing-malware-scam/article/738609/