Hackeri români extrădați in SUA

Doi hackeri români au fost extrădați in Statele Unite ale Americii, după ce au fost acuzați de săvârșirea a 31 de infracțiuni, printre care fraudă și furt.

Teodor Laurențiu Costea (41 de ani) și Robert Codruț Dumitrescu (40 de ani) sunt cunoscuți drept hacker internaționali și se fac vinovați de furtul a 18 milioane de dolari de la americani.
Costea și Dumitrescu au primit 31 de capete de acuzare pe 16 august anul trecut.

Cosmin Drăghici (28 de ani) este un al treilea complice care încă rămâne în arestul poliției din România, până este obținută și extrădarea acestuia în SUA.

Potrivit rechizitoriului, în perioada octombrie 2011 și februarie 2014, Costea și Dumitrescu au instalat un software cu răspuns vocal interactiv pe mai multe computere vulnerabile din Statele Unite, pentru a genera automat mii deapeluri telefonice și mesaje scrise.

Aceste mesaje și apeluri erau concepute astfel încât să fie confundate cu cele venite de la instituții financiare și le îndemnau pe victime să apeleze, mai departe un anumit număr de telefon, pentru a remedia o presupusă problemă cu contul lor bancar.

Când victimele apelau acel număr, erau interceptați de software-ul hackerilor, care le bloca contul bancar pentru că le aflau codul PIN, precum și alte coduri de securitate pe care apoi, Costea și Dumitrescu, împreună cu Drăghici le vindeau sau le foloseau.

 

Autoritățile americane estimează că totalul valorilor conturilor se ridică undeva la 18 milioane de dolari. Acești bani erau toți la discreția hackerilor.

Sursa: playtech.ro