Huawei vs. America

Huawei vrea să vândă telefoane în America. Șefii agențiilor de informații nu vor. Așa a început un război public, și nu numai, despre cine pe cine spionează.

Huawei a ajuns pe locul doi în topul mondial al producătorilor de telefoane. Mate 10 Pro, ultimul telefon lansat, e excelent. Concurența e acum cu Samsung și Apple și are nevoie de piața nord-americană pentru o poziție mai confortabilă. Pe piața asta însă s-a lovit de agențiile CIA, NSA și FBI. Fiecare dintre ele avertizează că producătorul ar putea spiona prin telefoanele sale, dar nu au încă dovezi.

Deși ai putea crede că problemele au început abia în 2018, odată cu decizia din timpul CES 2018 când AT&T a decis să iasă din afacerea cu distribuție de telefoane Huawei în America. Un operator mare care girează acest producător era un avantaj imens pentru companie. Atunci, directorul Huawei a vorbit public despre aceste probleme.

“Suntem îngrijorați de riscurile care ar putea exista dacă permitem unei companii sau entități care are obligații față de guverne străine – și nu împărtășesc valorile noastre – să câștige poziții de putere în rețelele noastre de telecomunicații”, a declarat Chris Wray, directorul FBI. Punctul acesta de vedere e împărtășit de șefii CIA, NSA și alte agenții de informații. L-au comunicat în comisia din Senatul american.

…….

Oarecum evident, cele două companii s-au rezumat la declarații tipice, aranjate, echidistante (cât de cât). “Huawei a câștigat încrederea clienților și guvernelor din 170 de țări și nu prezintă un risc de securitate cibernetică mai mare decât oricare alt vânzător de același tip […]. Suntem dedicați să fim deschiși și transparenți în tot ceea ce facem”, a spus Huawei.

Citeste toata stirea pe : https://playtech.ro/2018/huawei-vs-america-ce-trebuie-sa-stii/