Incalcarea GDPR din greseala … Consiliul din Leicester a trimis o listă a copiilor aflati în îngrijire, firmelor de taxi…

Date personale despre “sute, potențial mii” de persoane vulnerabile, inclusiv copii, au fost trimise prin e-mail firmelor de taxi de către Consliliul Municipal din Leicester.

Consiliul municipal din Leicester a trimis în mod accidental un fisier Excel care continea date personale despre persoane vulnerabile, inclusiv copii către 27 de societăți, intr-un email trimis pentru a obține oferte de transport persoane în îngrijire sau cu nevoi speciale.

Consilierul Ross Grant a spus că știrile l-au făcut să se simtă “bolnav de stomac”.

Autoritatea a declarat că a luat protecția datelor “foarte în serios” și a lansat o investigație.

Emailul inițial a fost trimis marți dimineață, iar un e-mail de rechemare a fost trimis după 24 de ore mai târziu.

Rechemarea a spus: “E-mailul inițial avea un fișier mare atașat la acesta numit” Taxi Tender Live v 3 “care conține informații despre pasageri și a fost trimis în mod eronat companiei dvs.

“Ștergeți acest e-mail, apoi ștergeți e-mailul din dosarul” Elemente șterse “. Nu încercați să îl deschideți sau să-l citiți.

Apoi a declarat că dezvăluirea informațiilor din e-mail a fost o încălcare a Legii privind protecția datelor si va raporta incidentul la biroul Autoritatii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Sursa : http://www.bbc.com/