Infractorii folosesc din ce în ce mai mult inteligența artificială pentru a crea imagini cu conținut sexual explicit pentru a intimida și a extorca

Într-o alertă recentă, FBI a informat despre  creșterea numărului de victime care au căzut pradă șantajului și hărțuirii după ce infractorii au folosit versiuni falsificate ale unor imagini preluate din postări online sau mesaje private.

FBI a transmis că infractorii trimit direct fotografiile falsificate victimelor în scopul de a le șantaja și hărțui. După ce aceste imagini sunt distribuite, victimele se confruntă cu dificultăți majore în a opri partajarea continuă a conținutului sau în a-l elimina complet de pe internet.

În unele cazuri, victimele au fost copii, iar imaginile falsificate păreau extrem de reale, conform Biroului Federal de Investigații.

FBI nu a furnizat detalii despre programele folosite pentru a genera imaginile cu conținut sexual, însă a avertizat că progresul tehnologic continuu îmbunătățește calitatea, personalizarea și accesibilitatea creării de conținut utilizând inteligența artificială (AI).

Utilizarea fotografiilor pentru a crea imagini cu conținut sexual explicit este o tactică veche, însă lansarea unor instrumente de inteligență artificială a făcut acest proces mai ușor ca niciodată. Rezultatele obținute sunt adesea de o calitate atât de înaltă încât este aproape imposibil de distins între ele și fotografii reale. În ultimii ani, au apărut numeroase site-uri și canale de social media specializate în crearea și schimbul de imagini cu conținut sexual realizate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Sursa : https://www.hotnews.ro/