Johnie Konstandas, de la Microsoft ne sfatuieste:

Nu salvati parolele in browser! Alegeti parole puternice si folositi o aplicatie de gestionare.

Asigurarea securitatii cibernetice este esentiala si in cazul utilizatorilor casnici de internet, nu doar pentru companii, o masura de baza fiind setarea unor parole complexe pentru toate conturile folosite si utilizarea unor aplicatii de gestionare a parolelor, dat fiind ca in prezent infectarea PC-urilor si a dispozitivelor mobile poate fi facuta extrem de usor in conditiile actuale – rata mare de penetrare a internetului si tehnologiile tot mai avansate.

“Sa fii un consumator informat cand vine vorba de orice fel de tehnologie este un lucru foarte important in prezent. Trebuie sa ai parole puternice, chiar daca esti un consumator normal si nu este vorba despre conturile de la serviciu. Eu nu as salva parolele mele in Google Chrome sau intr-un alt browser.

Daca un laptop este infectat, este usor sa foloseasca toate credentialele mele si sa le ia direct din browser. Nu ma conectez la niciun free Wi-Fi, sau daca ma conectez folosesc aplicatii web securizate cu protocol HTTPS”, a declarat Johnie Konstandas, senior director Enterprise Cybersecurity Group in cadrul Microsoft.

Sursa: https://www.orange.ro/info/news/zf/article/1954147