La inceput de an va reamintim cateva sfaturi pentru securitatea conturilor dvs. bancare

  • Parole: nu dezvaluiti elementele de securitate mobile banking (ex: parola, cod token) si nu le stocati pe dispozitivul dvs. Luati legatura cu banca cat mai curand posibil daca persoane neautorizate s-ar putea afla in posesia detaliilor dvs. de autentificare. Pentru un plus de securitate va recomandam setarea unei parole pentru protejarea accesului la telefonul mobil sau tableta.
  • App stores: descarcati doar aplicatii mobile aflate pe site-urile oficiale, cum ar fi Google Play sau App Store. Aplicatiile bancii nu sunt disponibile decat in locatii de incredere.
  • Folosirea in public: nu lasati dispozitivul dumneavoastra mobil nesupravegheat atunci cand sunteti autentificat si asigurati-va ca ecranul acestuia nu este vizibil persoanelor neautorizate atunci cand desfasurati operatiuni confidentiale.
  • SMS-uri si mesaje e-mail: fiti precaut cu privire la deschiderea link-urilor continute in SMS-uri sau e-mail-uri. Nu raspundeti mesajelor sau apelurilor telefonice nesolicitate si retineti ca nu va vom contacta pentru a va solicita elemente de securitate (parola, cod token, PIN etc.).
  • Website-uri si aplicatii: utilizati doar aplicatia si site-urile oficiale pentru operatiunile dumeavoastre bancare. Nu descarcati continut si nu vizitati site-uri decat in cazul in care aveti certitudinea ca site-ul respectiv este de incredere. Aceasta masura este menita sa previna instalarea de software malitios. De asemenea, evitati folosirea retelelor wireless nesigure sau a celor ce nu prezinta incredere.
  • Dispozitivul dumneavoastra.: evitati folosirea dispozitivelor root-ate sau jail-break-uite intrucat aceasta operatiune inlatura/modifica masurile de securitate implementate de catre producator, expunandu-va unor riscuri suplimentare. Pe cat posibil, mentineti sistemul de operare al dispozitivului mobil actualizat cu ultimele patch-uri de securitate si upgrade-uri. Va recomandam de asemenea folosirea unei aplicatii anti-virus.
  • Atentie sporita: este important sa ne amintim ca dispozitivele mobile nu sunt imune la malware si alte tipuri de atacuri informatice. Deoarece aceste dispozitive sunt mai usor de sustras, este obligatoriu sa le protejati cu parola/PIN/amprenta/sablon/recunoastere faciala, pentru a ingreuna accesul neautorizat la date.