Marea Britanie a coordonat o ofensivă cibernetică majoră asupra ISIS

Marea Britanie a coordonat o ofensivă cibernetică majoră asupra ISIS.

Conform informaţiilor provenite de la Jeremy Fleming, directorul GCHQ, agenţia de servicii secrete a guvernului britanic, scrie BBC.
Operaţiunea a afectat capacitatea grupării teroriste de a coordona atacuri şi le-a oprit propaganda, a precizat Fleming.

Este pentru prima oară când Marea Britanie lansează o campanie militară pentru a afecta campaniile online ale unui adversar.
“Rezultatele acestei operaţiuni sunt vaste. În 2017 au fost situaţii în care celor de la ISIS le-a fost aproape imposibil să îşi împrăştie ura online, să îşi utilizeze canalele obişnuite sau aibă încredere în propriile publicaţii”, a adăugat Fleming.

El a declarat că operaţiunile cibernetice au perturbat activităţile online ale grupării şi chiar le-au distrus echipamente şi reţele.
“Această campanie demonstrează cât de orientate şi eficiente pot fi ofensivele cibernetice”, a declarat Fleming.
El a criticat şi Rusia pentru ceea ce a numit “un comportament cibernetic de neacceptat”.
Fleming a declarat că folosirea unei neurotoxine asupra lui Sergei şi Yulia Skripal în Salisbury a fost “şocant” şi demonstrează “cât de iresponsabilă poate fi Rusia”.
“Răspunsul dur al Marii Britanii şi al comunităţii internaţionale arată Kremlinului că asemenea acţiuni ilegale au consecinţe şi se pare că evaluarea noastră privind Rusia va fi din ce în ce mai cerută”, a susţinut Fleming.

Sursa : bursa.ro