Marriott International riscă o amendă de peste 110 milioane €

Imagine de Michelle Maria de la Pixabay

Marriott International este a doua “victimă” a autorității de supraveghere a Marii Britanii, de săptămâna asta. După ce British Airways a primit ieri vestea că riscă a amendă de peste 200 milioane de euro, astăzi a venit rândul lanțului hotelier Marriott să primească o notificare din partea Biroului Comisarului pentru Informații (ICO) prin care i se aduce la cunoștință intenția acesteia de a-l sancționa cu o amendă de £ 99,200,396, echivalentul a peste 120 de milioane de euro.

De la ce a plecat ancheta ICO?

În noiembrie 2018, Marriott a dezvăluit că baza lor de rezervări Starwood a fost compromisă în perioada 2014 și 2018.

Breșa de securitate a dus la expunerea la aproximativ 339 milioane de înregistrări la nivel global, dintre care aproximativ 30 de milioane au fost legate de rezidenții din 31 de țări din Spațiul Economic European (SEE).

Marriott a achiziționat în 2016 grupul de hoteluri Starwood împreuna cu sistemul de rezervări de rezervări al acestuia însă abia în noiembrie 2018 au depistat breșa de securitate, prin care hackerii aveau “acces neautorizat” la datele clienților încă din 2014.

Organizațiile trebuie să fie responsabile pentru datele personale pe care le dețin

În urma anchetei efectuate de ICO, aceasta a constatat că Marriott nu a realizat o analiza atentă, sistematică și detaliată atunci când a realizat achiziția și nici ulterior acesteia, astfel încât să poată sa-și securizeze sistemele și să asigure o protecție adecvată datelor clienților săi.

Citeste mai mult : https://dpo-net.ro/marriott-international-risca-o-amenda-astonimica-peste-110-milioane-e/