O nouă escrocherie a apărut pe internet – cumpara ”colete abandonate” la Poșta Română

Atenție, coletele abandonate la Poștă NU se vând pe internet!

Avertismentul emis de reprezentanții Poștei Române vine în urma apariției unei tentative de escrocherie pe rețelele de socializare. Pe o pagină ce pretinde a fi asociată cu serviciul de poștă, se promite deschiderea unui colet  pentru doritorii care plătesc sume modice.

S-au înregistrat deja plângeri la poliție, iar compania națională a solicitat blocarea acestei pagini frauduloase.

Această pagină a fost concepută în mod special pentru a înșela ușor persoanele naive: poartă sigiliile și siglele oficiale ale Poștei Române și a fost promovată pe o platformă de socializare cunoscută sub forma unui profil sponsorizat. La prima vedere, contra unei sume modice, doritorii pot achiziționa un colet care nu a fost revendicat și care se află acum în custodia Poștei Române. Impresia subtilă indusă în postare, că pachetul ar putea include chiar și articole moderne, a fost o tentație la care unii au căzut pradă. În plus, comentariile afișate sub această postare prezentau doar cumpărători aparent fericiți, reprezentând o altă capcană pentru persoanele credule.

Gabriel Bulumac – directorul departamentului de clienți și Vânzări Poșta Română: ”Este un fake news, sfătuim oamenii să consulte paginilie noastre oficiale și chiar să ne sunați. Nu se vând coletele abandonate pe internet.”