OTP Bank – a fost amendata si in Bulgaria pentru nerespectarea GDPR

Potrivit Sofia Globe, DSK Bank (care operează prin filiala OTP) din Bulgaria, catalogat a doua cea mai mare unitate financiară de împrumuturi, a fost amendat de autoritatea privind protecția datelor din Bulgaria cu 500.000 euro pentru ”divulgarea neautorizată” a datelor personale aparținând clienților.

Deși nu s-a dat un număr exact de persoane afectate este vorba despre datele a 33.492 de clienți din 23.270 de dosare de împrumut, care au inclus și date cu caracter personal ale unui număr „nelimitat” de părți conexe – cum ar fi rude, vânzători și garanți ai împrumuturi – asta pentru că atunci când soliciți un credit, ți se fac verificări de fond, inclusiv asupra membrilor de familie și asupra persoanelor care garantează pentru tine.

Aceste date au fost „accesate de terți”, a spus autoritatea din Bulgaria, fără a da un număr de persoane afectate.

Investigația a început în iunie, ca urmare a unei plângeri și s-a finalizat în august. Încă de la început, OTP a verificat dacă nu cumva sunt în prezența unui caz de ”scurgere a datelor” intern, însă se pare că divulgarea neautorizată a avut loc din exterior.

Sursa : https://blog.avocatoo.ro/