Peste 50 de milioane de conturi Facebook au fost compromise

Peste 50 de milioane de conturi Facebook au fost compromise în urma unui atac cibernetic ce a avut loc săptămâna aceasta.

Hackerii nu au fost identificați deocamdată.
Compania anunță că a descoperit atacul pe data de 25 septembrie. Hackerii au exploatat o caracteristică ce le permite celor care administrează pagini pe platformă să le vizualizeze ca un alt utilizator (n.r. funcția ,,view as”), scrie CNN.

Peste 90 de milioane de utilizatori au fost forțați să se deconecteze din conturile lor astăzi, din motive de securitate. Facebook spune că a remediat problema şi a sesizat autorităţile.

,,Deoarece abia am început ancheta, nu am stabilit încă dacă aceste conturi au fost utilizate în mod abuziv sau dacă au fost accesate orice fel de informații. De asemenea, nu știm cine se află în spatele acestor atacuri sau unde se află. Lucrăm din greu pentru a înțelege mai bine aceste detalii și vom reveni cu noi informații. În plus, dacă găsim alte conturi afectate, vom cere resetarea lor”, anunță Facebook.

Hackerii au vrut să obțină codul ,,access token”, un cod individual care deși nu reprezintă concret parola unui utilizator, poate fi folosit pentru a te conecta în cont. Potrivit companiei funcția ,,Vizualizați ca” a fost oprită temporar.

Sursa: https://www.biziday.ro/