Poliția anchetează mai multe persoane acuzate că păcăleau bătrâni

Polițiștii din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București desfășoară patru percheziții la domicilii din București și Ilfov și vor aduce zece persoane pentru audieri într-un caz penal ce implică lipsirea ilegală de libertate și înșelăciune.

Conform explicațiilor oferite de Direcție, în decursul ultimilor șase ani, mai multe persoane au identificat vârstnici fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, pe care i-au plasat într-un imobil în condiții necorespunzătoare, sub supraveghere constantă. Suspecții i-au intimidat pe acești bătrâni, recurgând la agresiuni fizice și insulte.

În comunicatul emis de Poliție se menționează că suspecții au indus vârstnicilor impresii false de afecțiune și apartenență, iar cinci dintre aceștia au chiar încheiat căsătorii cu persoanele afectate. După decesul victimelor sau prin proceduri legale ulterioare căsătoriilor, suspecții au preluat controlul asupra proprietăților imobile. Aceștia au beneficiat și de consilierea a două persoane cu pregătire în domeniul juridic.

Direcția Generale a Poliției Municipiului București subliniază că șase dintre victime vor fi evaluate într-un spital în scopul evaluării stării lor de sănătate, după care vor fi aduse pentru audieri, urmând să fie ulterior plasate în grija Direcției de Asistență Socială.

Comunicatul integral al Poliției Municipiului București

 

Sursa:https://www.biziday.ro