PREMIERĂ Condamnat pentru că ar fi furat bitcoin de 61.000 dolari, un român se întreabă de câte ori mai mare va fi suma pe care va fi obligat să o restituie.

Un fost angajat al unei firme românești care, printre altele, administrează și securizează o rețea internațională de echipamente de tip ATM care permit efectuarea de tranzacții cu criptmoneda virtuală bitcoin a fost condamnat pe 21 decembrie, în primă instanță, la 2 ani de închisoare cu executare pentru furt de bitcoin din conturile clienților firmei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Astfel, un fost administrator de rețea a fost condamnat pentru acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice și fraudă informatică (21 de acte materiale), în ceea ce, după cum rezultă din documentarea Profit.ro, este primul caz de acest tip din România. La începutul lunii, într-un caz de răsunet pe plan internațional, aproape 5.000 de unități bitcoin, valorând cam 60 milioane dolari la acel moment, au fost furate de hackeri de la compania slovenă NiceHash, specializată în software de generare de bitcoin.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/profitul-tau/plasamente-alternative/premiera-condamnat-pentru-ca-ar-fi-furat-bitcoin-de-61-000-dolari-un-roman-se-intreaba-de-cate-ori-mai-mare-va-fi-suma-pe-care-va-fi-obligat-sa-o-restituie-17529501