Programele malware se răspândesc din ce în ce mai mult prin intermediul documentelor infectate

Cel mai recent raport trimestrial realizat de HP Inc. arată că aproape o treime din programele malware descoperite nu erau cunoscute anterior. Unii atacatori au folosit produsele Office pentru a păcăli victimele și a le convinge să deschidă documente infectate. De exemplu, au folosit documente Word mascate sub forma unor facturi farmaceutice, care rulau programe malware abia după ce documentul era închis.

A fost lansat raportul HP-Bromium Threat Insights, care acoperă ultimul trimestru al anului 2020 și care analizează tendințele în materie de programe malware – identificate și anihilate de soluția HP Sure Click. Raportul este un instrument util pentru echipele de securitate IT din cadrul companiilor și instituțiilor, pentru a înțelege mai bine amenințările cu care se confruntă.

Raportul indică un volum ridicat de noi amenințări și utilizarea pe scară largă de către hackeri a tehnicilor de evitare a instrumentelor specifice de detectare. Unii atacatori au folosit produsele Office pentru a păcăli victimele și a le convinge să deschidă documente infectate. De exemplu, au folosit documente Word mascate sub forma unor facturi farmaceutice, care rulau programe malware abia după ce documentul era închis.

Sursa : https://hotnews.ro