Social Mapper – recunoaștere facială gratuită

Cercetătorii de securitate de la Trustwave au lansat un nou instrument open source care utilizează tehnologia de recunoaștere a aspectului facial pentru a localiza obiectivele din numeroase rețele sociale media la scară largă.
Dublate Social Mapper, instrumentul de recunoaștere facială caută în mod automat obiective pentru opt platforme sociale media, printre care Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Google+, site-ul de rețele sociale rusești VKontakte și China Weibo și Douban pe baza numelor și fotografiilor.
Creatorii instrumentului susțin că au dezvoltat un instrument de colectare a informațiilor sociale Mapper, predominant pentru a ajuta testerele și echipele roșii cu atacuri de inginerie socială.
Deși căutările de nume și imagini pot fi deja efectuate manual, Social Mapper face posibilă automatizarea acestor scanări mult mai repede și “la scară în masă cu sute sau mii de indivizi” deodată.
“Efectuarea online a colectării de informații este un proces consumator de timp, de obicei începe prin a încerca să găsești o prezență online a unei persoane pe o varietate de site-uri media sociale”, a explicat Trustwave într-un articol de blog care detaliază instrumentul.