Regulamentul impus de Uniunea Europeană impune o serie de cerințe organizațiilor și vine cu abordare nouă a conceptului de acord pentru colectarea datelor personale ale utilizatorilor online. Iar una dintre cele mai mari obligații, dar și provocări pentru organizații este de a ține evidența tuturor scurgerilor de informații și de a le raporta autorităților competente în decurs de 72 de ore de la momentul în care și-au dat seama că informațiile confidențiale au fost ”furate” de hackeri.
De aceea nu ar trebui să ne suprindă faptul că numărul acestor scurgeri de informații raportate de companii și autorități a crescut exponenețial de la momentul implementării regulamentului GDPR. De exemplu, în Marea Britanie au fost o creștere de 4 ori a scurgerilor de informații. De la 700 de incidente raportate în mai, numărul lor a ajuns la circa 1.750 în luna iunie.
Organizațiile care nu se conformează regulamentului european privind protecția datelor personale sunt amendate cu 4% din venitul anual sau cu 20 de milioane de euro (se ia în calcul suma mai mare).
Sursa : start-up.ro