Schimbări majore la plățile cu cardul

Noua directivă europeană PSD2, cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea strictă a clienţilor şi standardele deschise, comune şi sigure de comunicare, va intra în vigoare sămbătă, 14 septembrie, aceasta aducând modificări semnificative în sfera plăților cu cardul.

Plățile pe internet și în magazine se vor efectua în baza aplicării procedurii de autentificare strictă a clienților (SCA) cu anumite excepții (plăți de valoare mică sau plăți recurente). Așadar, plățile online ar trebui să fie mai sigure deoarece vei fi nevoit să parcurgi pași adiționali

Plăţile pe internet şi în magazine se vor efectua în baza aplicării procedurii de autentificare strictă a clienţilor cu anumite excepţii, iar clienții vor trebui să parcurgă proceduri suplimentare pentru autorizarea plăților online. De asemenea, pentru unele plăţi contactless la POS va fi necesară introducerea codului PIN. Regulamentul prevede că după fiecare cinci plăţi contactless consecutive de sub 100 de lei/30 EUR, următoarea plată va trebui să fie autorizată prin codul PIN.

Sursa: https://www.forbes.ro/