Scrisoarea nigeriană

“Scrisoarea nigeriană” reprezintă una dintre cele mai cunoscute metode de fraudă pe internet. Internauţii primesc un mesaj de la un necunoscut care le promite averi nemaipomenite în schimbul unui favor financiar.

“Dragul meu, mă numesc domnişoara Magert Jones, singura fiică a răposaţilor mei părinţi. Am nevoie de ajutorul tău pentru a intra în posesia banilor dintr-un cont bancar deschis de tatăl meu înainte să moară. Vreau să investesc banii în ţara ta şi să îmi continuu studiile. În total sunt 3 milioane dolari din care vei primi 20% după ce mă vei ajuta”.

Cam aşa sună o “scrisoare nigeriană”, trimisă prin intermediul internetului. Persoanelor care dau crezare acestor cereri şi speră să se îmbogăţească rapid li se cere o sumă de bani – “ajutorul” de care se vorbeşte în e-mail. În cel mai fericit caz, persoana respectivă rămâne numai fără banii pe care i-a trimis, dar sunt cazuri în care “nigerienii” se folosesc de datele lor pentru a creea pagube şi mai mari. Primele astfel de scrisori au fost trimise în anii ’80 însă, odată cu popularizarea internetului, au devenit una dintre cele mai răspândite metode fraudă online.

Citeste mai mult: adev.ro/pbdhaf