Sfaturi de la Google pentru a-ți proteja datele

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Protejează-ți parolele

Managerul de parole din contul Google te ajută să știi toate parolele conturilor online și să le stochezi într-un loc sigur. Poți folosi instrumentul de verificare a parolelor, care îți spune care parolă oferă o protecție slabă – respectiv dacă e folosită pe mai multe site-uri sau a fost compromisă, și îți dă posibilitatea să o schimbi.

Lasă-l pe Google să-ți șteargă automat datele

Poți seta ca Google să-ți șteargă automat datele din Google Maps (Location History), navigare online și utilizare aplicații (Web & App Activity) sau YouTube (YouTube History). Această funcție auto-delete poate fi programată să acționeze la 3 sau 18 luni. De asemenea, poți stabili ce date sunt salvate automat în contul tău din tabloul de control al contului Google, și chiar să selectezi manual ce date să ștergi, în funcție de dată, produs sau tip.

Navighează online în siguranță cu Chrome

Safe browsing este o funcționalitate a browserului Chrome care te protejează automat de reclame dăunătoare și te avertizează dacă vrei să intri pe site-uri periculoase sau să descarci fișiere suspecte. De asemenea, protecția parolelor este o funcționalitate intrinsecă a Chrome. Vei fi avertizat automat dacă numele de utilizator și parola au fost compromise printr-un incident de securitate cunoscut.

Utilizează aplicațiile Google în modul Incognito

Modul Incognito, una dintre cele mai populare funcționalități pentru controlul confidențialității, a fost adăugat anul trecut pentru YouTube și Google Maps. Când e trecut în modul Incognito, Google Maps nu salvează căutările și indicațiile de orientare.

Verifică setările de confidențialitate pe toate aplicațiile și dispozitivele

Poți începe cu o sesiune de Verificare a confidențialității, în care treci în revistă setările de securitate ale contului. Poți să alegi, de exemplu, ce date sunt salvate în contul Google – precum date de localizare sau istoric al căutării. Următorul pas este verificarea securității, unde vei primi recomandări personalizate pentru o mai bună protecție a datelor și dispozitivelor și pentru a administra care aplicații au acces la datele din contul tău.

Citeste mai mult pe : https://www.startupcafe.ro/smart-tech/6-sfaturi-google-proteja-datele.htm