Sufocat de cheltuieli în campania electorală de anul trecut, Donald Trump și echipa lui au apelat la metode mai puțin ortodoxe de a strânge bani de la donatori…

Trump și echipa lui au apelat la metode mai puțin ortodoxe de a strânge bani de la donatori, scrie CNN, preluând o investigație New York Times. Donatorii au fost păcăliți să dea mult mai mulți bani decât voiau să cotizeze.

Schema la care a apelat Trump a fost descrisă astfel de New York Times: „Confruntându-se cu o criză de bani și fiind clar depășiți de Democrați la cheltuieli de campanie, echipa a început din luna septembrie să seteze donații recurente în mod implicit pentru donatorii online, pentru fiecare săptămână de campanie”.

Contributorii trebuiau să se chinuiască printr-un text lung (disclaimer), scris mărunt, ca să debifeze manual acea căsuță de donație recurentă.

„Pe măsură ce se apropiau alegerile, echipa lui Trump a făcut acel disclaimer din ce în ce mai opac, arată investigația NYT. A fost introdusă o nouă căsuță bifată automat (by default), cunoscută sub numele de bomba cu bani, care dubla donația unui contributor. În cele din urmă, aceste căsuțe bifate automat au fost acoperite cu text scris cu litere îngroșate”, potrivit CNN.

Sursa : https://www.digi24.ro/